Logo vSKBN smallWilt u meer informatie over het Nationaal Kinderboerderijenweekend of heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.

Vereniging Samenwerkende KinderBoerderijen Nederland 

Postbus 66
1850 AB Heiloo
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
www.kinderboerderijen.nl 

Klik hier voor het contactformulier


Persbericht

Bezoek op 28 en 29 mei de kinderboerderij bij jou in de buurt

In het weekend van 28 en 29 mei wordt het Nationale Kinderboerderijenweekend georganiseerd. Een weekend waarin er op meer dan 85 kinderboerderijen en dierenweides leuke activiteiten plaatsvinden. Iedereen is er welkom, of je nu in de buurt woont of niet. Wist je dat er in Nederland meer dan 500 kinderboerderijen en dierenweides te vinden zijn? Er is er dus altijd wel een bij jou in de buurt.

Kinderboerderijen en dierenweides zijn meestal in of vlakbij een woonwijk te vinden. Er worden hier allerlei leuke activiteiten georganiseerd, vaak voor de buurt of voor scholen uit de gemeente. Je kan op de kinderboerderij veel meer doen dan kennis maken met de dieren. Er zijn lessen voor scholen of andere groepen uit de buurt, zoals de kinderopvang of BSO. Sommige kinderboerderijen hebben een vergaderruimte waar bedrijven uit de buurt vergaderen, andere boerderijen organiseren cursussen voor buurtbewoners. Dat alles wordt georganiseerd door de medewerkers, vrijwilligers en cliënten van de kinderboerderij. Zo is de kinderboerderij een hele belangrijke ontmoetingsplek in de wijk waar van alles voor en met elkaar georganiseerd wordt.

Over het Kinderboerderijenweekend

Dit jaar is het weekend voor de 24e keer georganiseerd op initiatief van vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland. Dit weekend draait het om de kinderboerderijen. Zij presenteren zich gezamenlijk, maar ieder op hun eigen manier, aan het publiek. Dit doen ze met allerlei activiteiten rondom dit thema. Dit jaar ligt de nadruk op ‘het houden van dieren’, waar de kinderboerderij vaak een hele belangrijke, laagdrempelige ontmoetingsplaats is. Informeer snel bij jouw kinderboerderij wat zij dit weekend te doen hebben.

Meer informatie over het kinderboerderijenweekend is te vinden op www.kinderboerderijenweekend.nl Beeldmateriaal

Klik op het beeld om de foto of logo te vergroten.
Logo kinderboerderijenweekend Logo nkw
Foto 1 NKW 2015 (2)
Foto 2 NKW 2015 (4)

Bent u op zoek naar andere foto's van de kinderboerderij? Neem dan via het conctactformulier contact met ons op. 

Kinderboerderijenweekend

Dit is de publiekswebsite van het kinderboerderijenweekend. Hier vindt u als bezoeker en pers alle informatie over het weekend, thema en deelnemende boerderijen.
Logo nkw

Voor kinderboerderijen

Ben je lid van de vSKBN en werk je bij een kinderboerderij? Klik dan hier voor de activiteitenhandleiding rondom dit thema.

Organisatie

Het weekend wordt georganiseerd door Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland.
logo vSKBN transparant

Beheer