In het weekend van 28 en 29 mei wordt voor de 24ste keer het Nationale Kinderboerderijenweekend georganiseerd. Benieuwd wat er allemaal georganiseerd wordt? Hieronder een impressie van diverse activiteiten in het land.


Kinderboerderij Buiten-"Gewoon"uit Velp (Noord-Brabant)

KB Buiten Gewoon2

Wij zijn op zaterdag 28 en zondag 29 mei geopend van 11.00 tot 16.00 uur.
Er zijn diverse activiteiten, zoals: schapen scheren, paard en/of pony rijden, speurtocht over de kinderboerderij  met uitleg door een van onze vrijwilligers en natuurlijk knuffelen met de jonge dieren.
Voor de kinderen zijn er strippenkaarten te koop, waarmee ze kunnen knutselen, grabbelen voor dierenvoer, brood bakken in de zitkuil, schminken en knutselen en de boomhut bekijken in het belevingsbos met IVN.
IVN, die ook vanuit de kinderboerderij werkt, ondersteunt ons met de activiteiten. Click hier voor meer informatie.


Kinderboerderij de Beestenborg in Groningen

KB Beestenborg GroninenHet Schaapscheerdersfeest, al sinds jaar en dag een traditie op kinderboerderij de Beestenborg in Groningen, zal dit jaar op 28 mei groots worden gevierd.  Dit jaar zullen er meer attracties, meer kraampjes en meer spelletjes zijn dan ooit. Voor het eerst zal zorgboerderij de Golden Raand, met wie de Beestenborg nauw samenwerkt,  ook aanwezig zijn met een aantal kraampjes, waar zij o.a. zelfgemaakt boerenijs en tuinplantjes zullen verkopen. Dierenartsenpraktijk Zuidhorn en Dierenarts Reitdiep zijn er dit jaar ook en presenteren zich aan de bezoekers met een aantal erg leuke kinderactiviteiten. Natuurlijk zullen dit jaar onze schapen ook weer geschoren gaan worden. De aanwezige kinderen kunnen veel plezier beleven aan (o.a.) een springkussen, dokter Bibber, een kwis, een fotostand waar je (gratis) een foto kunt laten maken in verkleedkleren, en niet te vergeten een heus knuffeldierenspreekuur! Uiteraard zal ook de inwendige mens niet worden vergeten. Click hier voor meer informatie.


Kinderboerderijenweekend

Dit is de publiekswebsite van het kinderboerderijenweekend. Hier vindt u als bezoeker en pers alle informatie over het weekend, thema en deelnemende boerderijen.
Logo nkw

Voor kinderboerderijen

Ben je lid van de vSKBN en werk je bij een kinderboerderij? Klik dan hier voor de activiteitenhandleiding rondom dit thema.

Organisatie

Het weekend wordt georganiseerd door Vereniging Samenwerkende Kinderboerderijen Nederland.
logo vSKBN transparant

Beheer